Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Новини

Пампорово, Боровец и Банско са готови за зимния сезон

Пампорово. Българските зимни курорти са готови за престоящия зимен сезон. Те бяха първите, които трябваше принудително да затворят през март 2020 г. и рано да приключат отминалия зимния сезон. 8 месеца по-късно зимните ни курорти са изправени пред предизвикателството да отворят и работят в условията на тежка ситуация на Ковид-19. И ако през март всички хотелиери, ресторантьори, ски училища – всички бизнеси в зимните ни центрове не бяха подготвени за работа в условия на коронавирус, то отминалите месеци подготвиха туристическата индустрия.

СИГУРНОСТТА ОСТАВА ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ

Тя е на първо място и сега, като са взети всички необходими мерки за запазване на здравето на персонала и гостите. В обектите в родните ни курорти има на видни места мерките за безопасност, материали за дезинфекция, следи се за дистанция и спазването на дисциплината при гостите дали се съобразяват с мерките, наложени от домакините. Към трите Д – дистанция, дисциплина и дезинфекция, в Пампорово, Банско и Боровец прибавят няколко силни оръжия, с които да противодействат на коронавируса – чист планински въздух и богат избор от процедури в СПА центровете за подсилване на имунната система.

За първи път хотелиерите не влизат в сезона с големи очаквания. На лице е оптимизъм, че не всичко е загубено, както и че БЪЛГАРСКИТЕ ТУРИСТИ ЩЕ ПРЕОТКРИЯТ И ЗИМНИТЕ НИ КУРОРТИ.

“ОПРЕДЕЛЕНО СЕЗОНЪТ НЯМА ДА БЪДЕ КАТО МИНАЛАТА ЗИМА”

… но пък може да има други положителни страни. Примерно по-слабо натоварване на пистите и лифтовете и респективно по-приятна обстановка за каране. Вероятно пистите ще се запазват в добро състояние по-дълго време през деня“, заяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков.

Председателят на Общинския съвет в Чепеларе и на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“ Пантелей Мемцов очаква в ски курортите ни да се насочат онези българи, които традиционно прекарват зимната си ваканция в Австрия, Франция, Италия и други европейски дестинации. „Гостите, който предпочитат нашия хотел в Пампорово са предимно българи, близо 80 % от всички посетители.

НАЙ-МНОГО РАЗЧИТАМ НА РЕДОВНИ ГОСТИ

… и на хора, избрали хотел „Камелия“ по лична препоръка. Разбира се именно за това се стремим винаги да надграждаме качеството на услугите, които предлагаме и да разнообразяваме активностите на територията на комплекса.

Дори тази, изключително трудна за бранша година, ние инвестираме в изграждането на нова ски писта пред хотела, която ще работи и вечер. Всичко това е свързано с постоянни усилия, които нашите гости със сигурност оценяват. Гордост за нашия комплекс е и разнообразието от терапии, които предлагаме от висококвалифициран рехабилитатор. „Златните му ръце“, които дават на тялото нов живот са търсени, както от гостите на хотела, така и от посетители избрали да почиват в Смолян и Чепеларе“, сподели собственикът на комплекс Камелия в Пампорово Антон Анастасов.

Припомняме Ви, че „ПАМПОРОВО“ АД ИНВЕСТИРА ОГРОМНИ СРЕДСТВА В ДИГИТАЛИЗАЦИЯТА НА КУРОРТА.Първа стъпка от проекта за дигитализация и инвестиция за безопасност в Пампорово бе внедряването на нова платформа за предварителна директна онлайн покупка на лифт карти и ски услуги през уеб магазин.

Марияна Николова започна проверки на зимните комплекси за готовността за предстоящия сезон. Тя ще дава възможност за директни покупки онлайн и ще позволи на туристите предварително да закупят безконтактни лифт карти и ски пакети, които да вземат самостоятелно на място през поставени на различни места в ски зоната pick-up устройства чрез сканиране на QR код или ваучер за пакетната услуга. Част от уеб магазинът ще бъде и система за бързо и надеждно презареждане на лифт карти.

ВЪВЕЖДАНЕТО НА ПОДОБНИ PICK-UP УСТРОЙСТВА СЕ СЛУЧВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ и е стъпка напред в модернизирането на Пампорово, съобщиха от акционерното дружество.

Сезонните карти за лифт в Банско са на промоционални цени през ноември, като тази за възрастен е с 200 лева по-евтина от цените за зимния сезон 2020/2021 г.„От 1 до 31 ноември има намаления на сезонните карти за възрастни, този месец картата е 1300 лв (цената за 2020/2021 г. е 1 500 лева), за студенти и пенсионери до 75 г. – 1 200 лв, деца от 7 до 12 г. – 1 100, деца до 7 г. е 1 лев на ден, остават 20-дневни 900 лв за възрастни, както и фамилните – 3 000 лева за тричленно семейство и 4 000 лева за 4-членно, за пенсионери над 75 г. и инвалиди – картите са 1 лев. Краят на сезона в Банско планираме на 11 април 2021 г.“, заяви за bgtourism.bg Иван Обрейков – маркетинг директор на концесионера на ски зона Банско – „Юлен“.

Той посочи, че има възможност за онлайн закупуване на сезонните карти. В зимния ни курорт има поставени и два 24-часови автомата за карти, които се намират до Начална станция и до хотел Стражите.В Боровец хотелиерите също са готови да посрещнат своите гости в безопасна среда.Оръдията за сняг са тествани и готови за зимния сезон в Боровец. Системата за изкуствен сняг ще заработи веднага щом климатичните условия позволят.

БОРОСПОРТ ПЛАНИРА ДА ОТКРИЕ СКИ ЗОНАТА НА 19 ДЕКЕМВРИ или по-рано, ако има подходящи условия. Онлайн системата за продажби на ски и сноуборд услуги вече работи.За безопасността и спокойствието на всички гости, Боровец ще работи в режим на засилени стандарти за почистване и хигиена, както и практики за спазване на социална дистанция.

НА ВСИЧКИ КЛЮЧОВИ МЕСТА В КУРОРТА СА ПОСТАВЕНИ ДЕЗИНФЕКТАНТИ,наложени са строги правила за спазване на социална дистанция и носене на маски/предпазни средства за лицето, всички съоръжения се дезинфекцират, а персоналът на курорта преминава редовно през детайлен инструктаж и тренинг за работа в условията на пандемия. Това са някои от мерките, част от програмата “Бъдете здрави, бъдете активни с Бороспорт”, които курортът предприе още през лятото за сигурността на всички гости и служители. Тези правила са актуализирани и допълнени, така че да отговарят на Указанията за прилагане на противоепидемични мерки в зимните курорти през зимен сезон 2020/2021 на МТ и МЗ.


Сподели публикацията