Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Новини

Туристи от цял свят подсилват имунитета си

В Кюстендил създадоха специална програма за подсилване на имунната система
Кюстендил. Туристи от далечни държави като Китай, Съединените щати и Израел са едни от редовните посетители на единствения петзвезден хотел в Кюстендил и региона – Медикъл Спа хотел „Стримон Гардън“, който се намира на 90 км от столицата. Те идват у нас заради уникалните свойства на кюстендилската минерална вода, както и доказано чистия въздух. Много българи и македонци, както и гости от редица европейски страни, все повече преоткриват Кюстендил като дестинация, където могат да избягат от натовареното ежедневие и да презаредят своето тяло с позитивна енергия.

„Вкусната храна, приготвена с най-висококачествени продукти от нашите майстори – готвачи, прецизно селектираното Спа меню, изпълнявано от терапевти с дългогодишен опит, и грижата, с която посрещаме всеки наш гост, са ключът за неповторимото преживяване в „Стримон Гардън““, призна СПА мениджърът Мария Диянова.

Тя посочи, че Медикъл Спа центърът на хотела е любимото място на гостите – целогодишно на разположение са закритите минерални басейни и термална зона, а през летните месеци – и открит плувен комплекс, отново захранван с минерална вода от Кюстендил. Богатият спа лист предлага множесто процедури и терапии за витализиране на тялото и хармонизиране на духа. Сред най-предпочитаните, заради натуралния си състав, антиоксидантните и балансиращи свойства, са терапиите за лице и тяло с гроздови екстракти, както и тези с масло от българска роза.

„Тази година сме поставили акцент върху превенция на имунната система, както и рехабилитация на последствията от прекарана коронавирусна инфекция. Пресъздали сме домашния уют и спокойствие, ежедневно взимаме всички мерки за безопасност и хигиена. Гарантирано настаняваме нашите гости в стая, която е била свободна в последните 24 часа – погрижили сме се всяко помещение да бъде дезинфекцирано и обработено с бактерицидна лампа. Процедурите в Медикъл спа центъра се провеждат в индивидуални кабини за масажи, апликации с кал и луга, инхалации с минералнавода и физиотерапия“, добави Спа мениджърът на хотела.

„Медикъл Спа центърът на хотела предлага различни възможности за профилактика и рехабилитация. На сайта на хотела ще откриете подробна информация както за Спа и уелнес процедурите, така и за Медикъл програмите, създадени от екипа на центъра – професионални кинезитерапевти и рехабилитатори.

За превенция и грижа за имунитета на организма създадохме Програма „Имуностим“,насочена към подсилване на имунната система, детоксикиране на организма и хармонизиране на духа чрез прилагането на естествени лечебни фактори – минерална вода, морска луга и кал от български находища, тонизираща физическа активност, здравословен и балансиран хранителен режим, физиотерапевтични и кинезитерапевтични процедури. Програмата е подходяща за хора, които се насочват към здравословен начин на живот, за да подобрят общото си физическои психическо състояние, за да се справят с хроничната умора, нарушенията в съня, затрудненията в концентрацията, възстановяване жизнеността на организма след прекарани вирусни инфекции и др.“, каза още Мария Деянова.

Спа мениджърът на хотела добави, че възстановяващите се след прекарана коронавирусна инфекция „Стримон Гардън“ ще преведе през персонализирана уелнес програма, предназначена да ги върне към здравословен живот дори, след като напуснат центъра. Хотелът в Кюстендил се намира в малък парк, тих и защитен и само напет минути пеша от центъра на града. Всички терапии се извършват в Медикъл спа центърът на „Стримон Гардън“ в индивидуални кабини, осигуряващи усамотение, комфорт и сигурност. Основни цели на програмата са подобренията на общото състояние, по-специално белодробната функция, включително белодробната устойчивост, стабилизирането на сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат, умствената и психосоциалната способност да действа, за да може да участва в професионалния и социалният живот възможно най-независимо и неограничено.

„През март тази година нашият хотел бе един от-първите, готов да предостави безплатно настаняване и хранене на всички медицински и здравни лица, които не са жители на град Кюстендил, но са ангажирани с предоставянето на медицински и здравни услуги във връзка със случаи на Covid-19.

Осъзнаваме своята отговорност, полагаме ежедневни усилия в задържане и укрепване на нашия екип. Заедно работим за връщане на Кюстендил на картата на българските балнео и спа курорти.


Сподели публикацията