Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Атракции Места

Екшън Аквапарк

Екшън Аквапарк е воден тематичен парк, простиращ се на 36 декара площ в западната част на к.к. Слънчев бряг. Екшън е първият аквапарк в България и гордо носи своето име, защото тук няма как да скучаете. От годините на своето създаване паркът не е спирал да се развива, добавяни са водни атракции и пързалки, повишавано е качеството на обслужване и анимацията в парка.

Екшън Аквапарк приветства новия сезон с много специални изненади и водни емоции. Екшън е най-зеленият аквапарк в България. Обвит в зеленината на тропически палми, кипариси и средиземноморски храсти, паркът разполага с безброй водни пързалки за цялото семейство. Екшън аквапарк не предлага просто водни съоръжения, а емоция и споделени моменти.

Тук ви очаква най-високата (20 метра) водна пързалка в България. Най-дългата за спускане с туби, включваща спускане, изкачване, прозрачна, открита и закрита част, комбинирана със светлинни ефекти – Uphill Water coaster. Екшън Аквапарк, Слънчев бряг спечели две престижни награди през изминалата година от най-посещаваният сайт за туризъм и почивки TripAdvisor. Сайтът нарежда на 9 място в Европа  и на 20 място в света в класацията за водни паркове именно Екшън Аквапарк.

Единствено тук може да видите най-бързата пързалка – спускане с над 60 км/ч, най-висока – 20 метра в небето, най-дългата – 200 метра. Най-емблематичните атракции, които правят Action Aquapark уникален са: високоскоростните пързалки: X-Treme, Free Fall, Kamikaze и Hydrohute; екстремните: Uphill Water Coaster, Race Turbolance; динамичната Niagara и загадъчната Black Hole; разходката през парка по 330 метровата Lazy River и носенето по вълните на Wave Pool; открийте и H20 Adventure Island – многоетажна атракция с осем пързалки, гейзери, фонтани и водопади, тунели за пълзене и въжени мостове. Това са само някои от нашите атракции, които превръщат Action Аquapark, КК Слънчев бряг в място за забавление за цялото семейство.

Екшън аквапарк, Слънчев бряг отваря в края на месец май и посреща гости всеки ден от летния сезон при спазване на всички мерки за сигурност.
Сподели публикацията