Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Шеф Севда Димитрова е победител във втория сезон на предаването МasterChef и главен готвач в ресторант Ahora – една от отличителните локации за кулинарни ценители в столицата. Има над 10 години опит в кулинарията и поема предизвикателството да създаде The Gallery Fine Dining Restaurant с екипа на Grand Hotel Millennium Sofia със заявка ресторантът да бъде първият в България, сдобил се с престижна звезда Michelin.
Бизнес Кухня и ресторанти Новини

Тази есен Grand Hotel Millennium Sofia открива новия си ресторант The Gallery Fine Dining Restaurant

The Gallery Fine Dining Restaurant – неспирен устрем към перфектната чиния от шеф Севда Димитрова и Grand Hotel Millennium Sofia

София. Тази есен емблематичният Grand Hotel Millennium Sofia открива новия си ресторант The Gallery Fine Dining Restaurant в колаборация с едно от най-талантливите и познати имена на българската кулинарна сцена – шеф Севда Димитрова.

Вдъхновен от непрестанния стремеж към перфекционизъм и постигането на гастрономическо съвършенство The Gallery обещава да бъде място за ценители на кулинарното изкуство. Авангардна галерия на вкусове и аромати, хармонично преплетени в дръзки комбинации, които да предложат нови усещания и да предизвикат ума извън границите на познатото.

Шеф Севда Димитрова и екипът ѝ следват линията на непрестанна промяна, усъвършенстване на техники и предефиниране на кулинарни аксиоми с устрем към върховното кулинарно изживяване. Менюто на The Gallery черпи вдъхновение от постоянната  цикличност в природата, многопластовата история на региона и майсторските ръце и творческия ум на екипа, който го създава.

Неподвластен на граници и рамки, но вдъхновен от кулинарното наследство в района, The Gallery Fine Dining Restaurant ще предложи най-добрите локални продукти според сезонността им. Всяко ястие носи в себе си духа на сезона, балансиран с традиционни вкусове постигнати с познати техники като лиофилизация, зреене на меса и риби и ферментация. Трансформирането на познати rustic вкусове и финото им пренасяне от ежедневието в haute cuisine ще създаде непозната до момента кулинарна авантюра от перфектен баланс на вкусове, аромати и цветове.

За постигане на баланс с природата The Gallery поема ангажимент за устойчиво развитие. Екипът следва философията на zero-waste създаването на храна, стремейки се към минимален отпадък и максимално оползотворяване на ресурсите. Всяка съставка се използва с мисъл за околната среда, органичните отпадъци се компостират.

Пълноценното преживяване в The Gallery се допълва перфектно с богатата винена листа, създадена от главния сомелиер Благой Кузмански. С над 500 позиции, сред които най-добрите предложения от България и класически региони като Бургундия, Бордо, Шампан, Пиемонт и Тоскана винената листа на The Gallery ще бъде най-богатата в България и ще предложи вино, което се предлага в най-добрите ресторанти в света.

Благой Кузмански (в ляво) работи като главен сомелиер в лондонския 67 Pall Mall и швейцарския The Chedi Andermatt, които предлагат най-добрите винени листи в света с до 8000 позиции. На снимката Шеф Севда Димитрова (в център) главен готвач на The Gallery и Михаела Козанова (в дясно) Business Development Manager на Grand Hotel Millennium Sofia

Екипът на The Gallery ще предложи цялостно кулинарно пътешествие със сезонни дегустационни менюта в комбинация с избрана селекция вина като комплимент към всяко ястие. Всяка комбинация ще разказва история на вкусове, всеки със своя дълбочина и автентичност. История на неспирния устрем към перфектността, вдъхновен от любовта към храната.

The Gallery Fine Dining Restaurant ще отвори тази есен на ет.28 в Grand Hotel Millennium Sofia.

Сподели публикацията