Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Новини

Южнокорейци, тръгнали на околосветско пътешествие с кемпер, пристигнаха в България

София. Двама пътешественици от Южна Корея, които са тръгнали на околосветско пътешествие, пристигнаха в България. Те ще останат у нас 5 дни.

„Здравейте, аз съм Парк Хюн Мин. От Южна Корея съм и обикалям света със своята съпруга. Утре сме в България. Това интересно ли е за вашата туристическа медия“ – така пътешественикът от далечната азиатска държава започва разговора на английски език по телефона, позвънявайки в редакцията на Bgtourism.bg.  

Той пристига в София със своята съпруга Шин Хау Сеон. Двамата пътуват със своя модерен кемпер, а по време на околосветското си пътешествие ще посетят 200 града в 80 държави. Със своя дом на колела ще изминат 250 000 километра.

Кемперът на Парк

„Нашето пътуване е едно от най-популярните в света. С него искаме да насърчим туризма и глобалната виза за пътуващи по света. Започнахме околосветската си обиколка на 2 май 2023 г. в Южна Корея и 11 месеца вече преоткриваме природните красоти на всяка една държава, запознаваме се с местните обичаи и традиции. Досега бяхме в Южна Корея, Русия, Монголия, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан, Таджикистан, Афганистан, Чечня, Дагестан, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия, Бахрейн, Катар, Дубай, Оман, Йордания, Турция и сега сме в България. Следващата ни спирка е Сърбия“, споделя Парк Хюн Мин пред Bgtourism.bg.

Той посочва, че България е много красива и спокойна държава. „В страната ви живеят много гостоприемни и приветливи хора. Аз и жена ми много се радваме да посетим България“, допълва на езика на Шекспир Парк Хюн Мин.

Двойката е планирала да обиколи света в продължение на две години. Маршрутът включва едни от най-красивите дестинации в Азия, Европа, Африка и САЩ. В кемпера си имат всичко необходимо за комфортно пътуване и престой – малка баня, легло, кухня с климатик и дори телевизор. 

„Преди пътувахме по въздух, но сега подаряваме едно по-различно пътешествие. Първата стъпка беше да си закупим кемпер. Оставихме селскостопанския си бизнес в Южна Корея, за да опознаем културата, местната храна и обичаи. И ето ни, сега сме в София. Пред сградите на парламента и президенството. Много любезни бяха в Министерството на туризма в България, където получихме подкрепа и информация за местата, които трябва да посетим“, каза Парк. Следващата дестинация за двойката е Сърбия.

Сподели публикацията