Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Новини

Пловдив е туристическа дестинация на България за 2022 г.

Пловдив е на корицата на новия брой на списание DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday и получава годишната награда за туристическа дестинация на годината на изданието.
По традиция специализираната медия за туризъм обявява своята шампионска селекция в индустрията в първия ден на декември с излизането на новия брой.

Корицата на новия брой на списанието официално бе представена в Пловдив

Изданието е двуезично – на български и английски език. Кметът на Бургас Димитър Николов получи през 2020 г. голямата награда за туристическа дестинация на годината, а през 2021 г. тя бе присъдена на Варна и получена от Иван Портних. Третият носител на приза е Пловдив. Кметът на града Здравко Димитров официално получи наградата от мениджъра на един от бутиковите хотели в града – Hotel Gallery 37, Петър Денчев.

Пламен Панов – заместник-кмет на Община Пловдив с ресор „Култура“ и Юлиана Йорданова – началник на отдел “Туризъм” обявиха резултатите за 2022 г., които са не само значително по-добри, спрямо предходната, но и подобряват цифрите преди пандемията.

„Искам да благодаря от мое име и името на моя екип за оценката, която получихме. Високо ценя такива награди. В началото на този мандат поставихме цел за надграждане и представяне на Пловдив в целия му блясък пред не само гостите, а и гражданите ни. Ние няма да спрем до тук, опитваме се да създаваме добър климат за бизнеса.
Когато беше КОВИД, Пловдив първи в страната предприе мерки дори когато общината имаше финансови затруднения. За нас бизнесът не е безразличен, напротив, бизнесът трябва да се обгрижва по всяко време. 2019 година бяхме Европейски столица на културата и почти няма гост на града останал недоволен. Ще продължим да даваме най-доброто от себе си за нашите гости и нашите граждани.“, заяви Здравко Димитров.

Припомняме Ви, че по-рано Пловдив зае четвърто място в класацията за „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. Градът премери сили с 19 световно известни дестинации в 13-то издание на престижната класация „European Best Destinations“ и застана начело на три отделни категории: „Най-добра културна дестинация в Европа“,  „Най-романтична дестинация в Европа“ и „Най-добра винена дестинация в Европа“. Наградата на туристическото списание в България в края на 2022 г. затвърждава позициите на Пловдив в списъка с желани дестинации.

Победителите в 8-те специални категории в Годишните награди за туризъм на списанието получават статуетката, която представлява логото на изданието. Неин автор е Стефан Петров. Произведенията му са едни от най-оригиналните и емблематични награди на престижни конкурси и събития.

„Всяка година става все по-трудно да отличим най-добрите сред най-добрите. България има своите красиви дестинации и утвърдени професионалисти, които предлагат най-добрите изживявания за своите туристи и заслужават да получат признание. Допитването ни сред професионалисти в индустрията, сред потребители, а и сред екипа ни, показа, че община Пловдив се откроява и заслужава т.г. да бъде обявена за дестинация на годината за България. Пловдив привлече вниманието със своята богата и разнообразна културна програма. Пловдив става все по-привлекателно място за живот, бизнес и туризъм, а това се потвърждава и от новите хотелски обекти, които бяха открити през 2022 г. и нови проекти в туризма, които предстоят да бъдат реализирани. Пловдив е вдъхновение и дестинацията, която ни кара да я обичаме, да бъде желана за посещаване и да бъдем горди българи, че имаме точно такава дестинация, която има своята автентичност, история, традиции, модернизъм и кулинария. Днес има много причини българите и гостите от чужбина да посетят модерна и европейска дестинация като Пловдив, а ние с ежедневната си и отдадена работа в медийната ни група със специализирани медии в туризма имаме отговорността и удоволствието да отличим най-добрите“, заяви собственикът на списанието Руслан Йорданов. Той посочи, че акцент в новия брой са не само дестинациите, но и личностите, които изграждат имиджа им.

В Пловдив бяха обявени и всички 8 носители на годишните награди за туризъм на списанието. За наградите не се кандидатства, не се гласува и не се заплащат такси. Целта е носителите на отличията да получат своето признание на база на положения труд през изминалата година. Те са на принципа на наградите Мишлен. Това позволява да има елемент на изненада и признание за носителите на отличията в края на всяка година.

Qatar Airways е aвиокомпания на годината

Припомняме Ви, че в Доха Н.Пр. Акбар aл Бакър – главен изпълнителен директор на Qatar Airways, лично получи отличието от екипа на медията и даде ексклузивно интервю за новия брой. За втора поредна година голямата награда на изданието в категорията „Хотели и курорти“ получава 5-звездното хотелско бижу в сърцето на столицата ни – InterContinental Sofia. Хотелът за четвърта поредна година бе отличен и за „Водещ хотел за България“ на World Travel Awards. Наградата за туристическа забележителност се присъжда на Архитектурно-музеен резерват Царевец.

Емералд Травел получи годишната награда за туроператор на годината на списание DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday

Професионалисти в бранша посочиха Емералд Травел за туроператор на годината. Носител на наградата за личност на годината в туризма през 2022 г. е Илин Димитров, който в началото на годината получи своята образователна и научна степен доктор, а след това експертът последователно зае постовете председател на комисията по туризъм в парламента и министър на туризма. Той се отличи със своята експертна работа, с огромното си желание да обедини индустрията, с всеотдайната си работа за подобряването на имиджа на страната ни, да създаде условия за бизнеса за привличането на повече гости. Екипът на медията му пожелава той да има подкрепата на бранша и силите успешно да приключи своята амбициозна програма, която си постави при оглавяването на туристическото ведомство. Статуетката за организация на годината отива в Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенции, които през годината организираха значими и мащабни форуми с важни теми за индустрията.

Третото издание на наградите на списанието затвърждава, че в България има професионалисти, организации и бизнеси, които са отдадени на туризма и са пример за високи стандарти.

За списание DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday

DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday е едно от водещите туристически списания в България с читателска аудитория, която далеч надхвърля българския пазар. Изданието е част от медийна група „Роял Комюникейшън“ ЕООД, която включва авторитетната информационна агенция Bgtourism.bg и онлайн платформата й за работни места в туризма Jobs.Bgtourism.bg. Списанието е двуезично, излиза на български и английски език. Изданието представя най-красивите дестинации в България и чужбина, както и ексклузивни истории и интервюта с професионалисти в бранша и популярни личности. В абонаментната мрежа на „Български пощи“ е под каталожен №1300.

Днес статуетката е сред най-желаните отличия в туристическата индустрия
Сподели публикацията