Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Дейвид Леви
Интервю Личности

Дейвид Леви

Дейвид Леви: EACC е и ще бъде допълнителен канал, за да покажем красотите на нашата страна на нашите арабски партньори

Дейвид Леви е председател на Европейско-арабската търговска камара. Учил е “Физика и астрономия” в Софийския университет, “Кино и телевизионна режисура и масмедии и комуникации” в Университета в Тел Авив, Израел и MBA в Коста Рика и Полша. Работи като предприемач в областта на иновациите и образованието. Владее свободно български, английски, руски и иврит.

– Г-н Леви, какви са целите и задачите на Европейско-арабската търговска камара?

– EACC е създадена с цел да разширява търговските връзки и взаимни инвестиции между страните от ЕС и GCC (Съвет за сътрудничество в Персийския залив). Вярваме, че истинските взаимноизгодни търговски отношения ще подобрят разбирателството между европейските и арабските страни и ще гарантират светло бъдеще и за двете цивилизации. Търговските камари не са непременно нещо от миналото. Използвайки авангардни технологии, можем да обединим компании от двете страни и да им помогнем за успешен бизнес.

– Как Вашите израелски връзки и опит кореспондират с позицията Ви на председател на EACC?

– Честно казано, страхувах се, че моят еврейски произход и отношенията ми с Израел може да се отразят негативно върху дейността на Камарата, но след подписването на Аврамистичните споразумения това се оказа предимство. Отношенията между Израел и умерените арабски страни са във фаза на ренесанс. С искрено уважение към нашите арабски колеги, вярвам, че дори небето не е граница за възможния успех.

– Как EACC може да подпомогне развитието на туризма от арабските страни към ЕС и в частност България? – EACC е и ще бъде допълнителен канал с нарастващо значение, за да покажем красотите на нашата страна на нашите арабски партньори. Търговията е важен инструмент за увеличаване на туристическите дейности. Виждал съм го безброй пъти с моите международни партньори. След като посещават България по бизнес, те се връщат със семействата си като туристи.

Сподели публикацията